Een geweldig land

Waarom hou ik zo van Canada? Moeilijke vraag, maar een gemakkelijk antwoord. Dat is denk ik, omdat dit land een ideaal land is. De multiculturele samenleving is voor velen een voorbeeld. Het klimaat is echter ook zo divers, zodat er voor iedereen wat te vinden is. Het is ook niet voor niets dat voormalige inwoners uit Coevorden in het verleden naar Canada zijn gegaan om daar de stad Vancouver te stichten. De vliegtuigmaatschappij Air Canada is ook een voorbeeld voor iedereen, omdat ze behoorlijk in de lift zitten. Ze hebben in augustus bekend gemaakt dat ze het beste tweede kwartaal ooit hebben gehad. Ook in Canada kan er geprotesteerd worden. Drie zussen werden aangehouden door de politie, omdat zij met ontbloot bovenlijf op de fiets zaten. Het gevolg was dat honderden Canadese vrouwen als protest topless gingen wandelen en protesteren.

 

 

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat zelfs in Canada de economische crisis heeft toegeslagen. De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Kraft Heinz schrapt namelijk 2500 banen in de VS en Canada. Het is natuurlijk een beetje apart, dat dit nieuwtje op een blog te lezen is over stagelopen in het buitenland en in het bijzonder Canada. Het is echter wel de realiteit. Toch denk ik dat ik na mijn stagelopen hier erover na ga denken om hier te blijven wonen. Het is natuurlijk afwachten of er hier genoeg banen voor mij zijn, maar dat zie ik wel als ik echt ben afgestudeerd. Dus waarom hou ik zo van Canada? Het is gewoon een heerlijk land en een aanrader voor iedereen om eens te bezoeken. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Ik zou zeggen: “Doen!”

(Visited 243 times, 1 visits today)